Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

SHL-forwarden drar till Danmark

160227 malmš redhawks kent mcdonell under ishockeymatchen i shl mellan malmš redhawks och karlskrona den 27 februari 2016 i malmš. foto: avdo bilkanovic / bildbyrŒn / cop 115 ishockey shl shl 2015/2016 swedish hockey league svenska hockeyligan malmš redhawks karlskrona   publicerad text:
Bye bye, Kent! Efter nio år i svensk hockey drar Kent McDonell vidare till Danmark. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Kent McDonell har spelat i svensk hockey de senaste nio säsongerna. Troligen blev Malmö Redhawks den sista klubben i Sverige på hög nivå för den 37-årige kanadensaren.

Enligt hans agentfirma är det klart att McDonell ska spela för en dansk klubb kommande säsong. Klubbadressen blir officiell inom kort.

Kent McDonell har stadigt levererat mål och poäng i sina svenska klubbar. På totalt 361 SHL-matcher för Skellefteå, Färjestad, AIK, Linköping och Malmö har han gjort 175 poäng (90 mål + 85 assist). Med sina aggressiva spelstil har det också råkat bli 301 utvisningsminuter.