Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Örebro går sin egen väg

150303 šrebros trŠnare kent johansson under ishockeymatchen i shl mellan modo och šrebro den 3 mars 2015 i šrnskšldsvik. foto: jonas forsberg / bildbyrŒn / cop 71 ishockey shl shl 2014/2015 svenska hockeyligan swedish hockey league   publicerad text:
Örebrotränaren Kent Johansson får spela ihop sitt lag inför SHL-säsongen utan skadade stjärnorna Martin Johansson och Joakim Andersson på isen. Foto: Jonas Forsberg/Bildbyrån.

Det går rätt bra att följa de svenska SHL-lagen som spelar i Champions Hockey League nu på för säsongen. Lite knepigare är det med lag som Örebro.

Efter några år med försäsongsläger i Schweiz har ÖHK bytt land och håller i år till i Poprad. Det är en 55 000 människor stor stad i centrala Slovakien en bit från den polska gränsen och vid foten av Tatrabergen. Örebro får tillgång till fina faciliteter med gym och spa och gångavstånd till det mesta. Så ÖHK verkar trivas.

Oroligare då med skadorna på landslagsforwarden Martin Johansson och NHL-värvningen Joakim Andersson.

– Två toppspelare, konstaterar general managern Pontus Gustafsson.

Det är oklart när de kan vara tillbaka och det finns både en risk att de missar alla försäsongsmatcher plus starten av SHL.

– Serien börjar den 17 september och till dess hoppas vi att alla är i gång, säger Pontus Gustafsson lätt sammanbitet.

Det innebär att Örebro inte kan spela ihop de tänkta startkedjorna inför SHL-säsongen.

Så här ser ÖHK-kedjorna ut inför de tre träningsmatcherna i Poprad mot Pelicans (i dag klockan 16.00), Trinec (i morgon klockan 18.00) och Poprad (lördag klockan 19.00):

Joel Mustonen, Tom Wandell, Greg Squires – Marcus Weinstock, Michael Haga, Libor Hudacek – Kalle Olsson, Siim Liivik, Johan Wiklander – Kalle Jellvert, Gustaf Franzén, Daniel Viksten.

– Så såg det ut mot Almtuna (4-3-vinst) och så har vi tränat här, säger Pontus Gustafsson.