Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Långt till KHL från London

Det har förekommit rapporter under sommaren att London skulle kunna bli en ny KHL-stad. Men KHL-presidenten Dmitrij Tjernysjenko avfärdar uppgifterna.

– Jag känner inte igen att det skulle finnas ett särskilt intresse från London. Som chef för ligan kommenterar jag bara officiella ansökningar och inte rykten eller tidningsartiklar, säger Tjernysjenko till Sport-Express.

– London är intressant på flera sätt, men det inte konkret på samma sätt som med utvidgningen till Kina. Samtidigt finns det en maxgräns för antal lag i ligan och det är satt till 30 klubbar. Jag vill inte ändra radikalt i förhållningssättet i bildandet av ligan. Om det finns ett starkt intresse och en stark vilja som dramatiskt kan förbättra nivån på ligan så kan man ha ett rotationssystem där svagare lag ersätts av starkare, säger KHL-presidenten.

***

KHL smygstartade på måndagskvällen med matchen Metallurg Magnitogorsk-CSKA Moskva. Det blev hemmaseger med 3-2 och Dmitrij Kugrysjev blev premiärskytt den här säsongen när han gjorde 1-0 för CSKA på pass från Bud Holloway.

Svenske målvakten Viktor Fasth fick starta matchen, men blev utbytt efter tre insläppta mål på knappt 24 minuter och Ilja Sorokin avlöste honom förgäves.