Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Fick sparken i KHL

De svenska klubbarna håller som bäst på att träna och spela ihop sig inför säsongsstarten om ett par veckor. Förhoppningarna och förväntningarna byggs upp och snart är den efterlängtade seriepremiären här.

I KHL är ligaspelet redan i gång. För en del har det gått väldigt bra i starten. Metallurg Novokuznetsk började till exempel med en 4-2-vinst hemma mot Barys Astana. Sedan dess har det blivit två tunga förluster, först 7-1 hemma mot Jugra och i går blev det stryk med 5-2 mot Avtomobilist Jekaterinburg.

Då var tålamodet slut. Tre matcher, tre poäng, men två raka hemmatorsk. På söndagen fick huvudtränaren Nikolaj Solovjov, 65, kicken. Vi är ännu inte inne i september och KHL har redan fått sitt första tränaroffer den här säsongen. Det är svårsmält. Även den assisterande coachen Sergej Kotov, 66, ska ha lämnat klubben, enligt Sport-42.

Tills vidare tar sportchefen, den förre NHL-forwarden Valerij Zelepukin, 47, över efter Solovjov. Zelepukin vann Stanley Cup med New Jersey 1995.

***

Lettlands förbundskapten Leonids Beresnevs, 58, som coachade sitt lag mot Tre Kronor i VM-premiären i Moskva i våras, har avgått av personliga skäl. Det meddelar det lettiska förbundet på sin hemsida bara dagarna före OS-kvalet. Haralds Vasiljevs, 64, som ledde Lettland i kvalet inför OS i Salt Lake City tar hand om landslaget. Lettland har kvalgruppen hemma i Riga och möter Japan, Tyskland och Österrike den 1-4 september.