Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Ahnelöv premiärhjälte i KHL

150419 sveriges jonas ahnelšv under ishockeymatchen mellan sverige och tjeckien den 19 april 2015 i timrŒ. foto: nils jakobsson / bildbyrŒn / kod nj /74093 ishockey sverige tjeckien   publicerad text:
Landslagsbacken Jonas Ahnelöv blev segerskytt i KHL-premiären för Avangard Omsk. Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån.

Det blev bara ett mål i KHL-premiären mellan Avangard Omsk och Jugra Chanty-Mansijsk. Och det var Jonas Ahnelöv som blev hjälte genom att göra 1-0 efter 3.28 i den andra perioden. Hyfsat populärt bland de drygt 10 000 åskådarna på läktarna. Ahnelöv spelade i andra backpar ihop med svenske kollegan Erik Gustafsson och de fick spela över 20 minuter var.

Skön start för Avangards svenskar med andra ord. Jonas Ahnelöv, som gjorde två mål på 54 KHL-matcher förra säsongen, skrev nytt tvåårskontrakt i början av maj.

***

Målvakten Henrik Karlsson fick se sitt nya lag Barys Astanas premiär från bänken. Det blev förlust med 4-2 borta mot Novokuznetsk.

***

Salavat Julajev skaffade sig tre poäng i premiären genom att vinna hemma med 3-2 mot Severstal Tjerepovets. Kedjekamraterna Linus Omark och Andreas Engqvist spelade fram till Konstantin Kornejevs matchvinnande 3-1-mål. Omark hade fem skott på mål i matchen. Målvakten Niklas Svedberg räddade 33 av 35 skott. Tjerepovets svenske back Adam Masuhr spelade fram till 2-1-reduceringen.