Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Peter Andersson till USA

2011-09-17, hockey, elitserien, hovet, djurgŒrden - modo; (1-4) peter andersson, assisterande trŠnare modo. photo: andreas l eriksson code: 2054  copyright stella pictures /ah publicerad bildtext: peter ­andersson.   publicerad text:   peter andersson - till aik?
Peter Andersson är klar som assisterande tränare till Ulf Samuelsson. Igen. Men den här gången ska de inte jobba tillsammans i Modo utan i Carolinas farmarlag Charlotte Checkers. Foto: Andreas L Eriksson.

Den förre Modotränaren Ulf Samuelsson, 52, blev för en månad sedan utnämnd till ny huvudtränare i AHL-laget Charlotte Checkers efter att ha varit assisterande coach i NHL-klubben New York Rangers i tre säsonger.

I Carolina Hurricanes farmarlag Charlotte återförenas Samuelsson och hans assistent från Modo, Peter Anderssson. På fredagen, mitt i free agent-cirkusen i NHL, meddelade Checkers att Andersson blir Ulf Samuelssons högra hand i båset i farmarligan kommande säsong. 54-årige Andersson jobbade efter sina två år i Modo i det schweiziska laget Langnau som assisterande tränare mellan 2013 och 2015. Det här blir den förre Björklövenbackens första coachjobb i Nordamerika. Som spelare var han både i Washington Capitals och Quebec Nordiques.