Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Färjestad lockar örebroarna

151010 šrebros mŒlvakt julius hudacek  rŠddar straffen som lŠggs av fŠrjestads milan gulas under ishockeymatchen i shl mellan fŠrjestad och šrebro den 10 oktober 2015 i karlstad. foto: anna-lena bergqvist/ bildbyrŒn / cop 137 ishockey shl shl 15/16 swedish hockey league svenska hockeyligan fŠrjestad šrebro shl 2015/2016   publicerad text:
Julius Hudacek och Örebro får massivt stöd i SHL-premiären borta mot Färjestad och Milan Gulas den 17 september. Foto: Anna-Lena Bergqvist/Bildbyrån.

Semestermånaden juli går mot sitt slut. I morgon är det augusti och inom kort är det dags för de svenska hockeylagen att ge sig ut på isen igen. I KHL har träningsmatcherna redan dragit i gång och här hemma dröjer det inte så länge innan pucken släpps.

SHL-premiären är visserligen en dryg månad bort, men suget börjar märkas runtom i landet. I morse fick exempelvis Örebrofansen chansen att köpa biljetter till bortamötet med Färjestad lördagen den 17 september och matcherna mellan just Örebro och Färjestad är på väg att utvecklas till något ännu hetare än vad de redan är.

Klockan 08.00 på söndagsmorgonen började de första Örebrosupportrarna att köa utanför sin hemmaarena Behrn arena och de 800 biljetter som ÖHK-fansen fått chansen att köpa strök med på mindre än två timmar (!) vid lunch. Om det är hockeyfeber eller bara solsting är svårt att veta, men hockeyintresset i Örebro, som i princip alltid säljer ut sina hemmamatcher, ja det bara växer. De nya tunga centervärvningarna Joakim Andersson och Tom Wandell har säkert bidragit till nyfikenheten… Utöver de 800 biljetter som sålts till Färjestadsmatchen i Karlstad ska ytterligare 500 plåtar ha bokats av örebroare. Det lär bli ett jäkla tryck i Löfbergs arena.

Malmö-Frölunda och Luleå-Linköping spelar också under premiärdagen den 17 september. En lördag att se fram emot med andra ord!