Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Många KHL-svenskar blir det

Skärmavbild 2016-05-06 kl. 09.08.15

KHL-klubben Severstal Tjerepovets har på fredagen bekräftat värvningen av den svenske backen Adam Masuhr, som alltså byter Kärpät i Finland mot spel i Ryssland.

– Adam Masuhr är en skicklig back. Dessutom är han högerskytt vilket är en mycket värdefull tillgång. Jag tror att han kommer att kunna hjälpa oss både framför eget mål och i powerplay, säger Severstal Tjerepovets general manager Alexej Koznev.

Adam Masuhr (före detta Andersson) är dubbel finsk mästare med Kärpät och vann SM-guld med Modo 2007. I SHL har han även spelat för Brynäs, Mora och Djurgården.

***

Skärmavbild 2016-05-06 kl. 08.56.10

Färjestadscentern Mikael Johansson, 30, är klar för KHL-klubben Lada Toljatti. Det blir hans fjärde arbetsgivare på fyra år. Här tappar FBK en skicklig playmaker och powerplaylirare. Johansson satte personligt poängrekord i SHL den här säsongen och kom för första gången upp i 40 poäng.