Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Lettisk VM-trio vill till SHL

160506 sveriges erik gustafsson och lettlands mikelis redlihs   under ishockeymatchen i ishockey-vm mellan sverige och lettland den 6 maj 2016 i moskva. foto: ludvig thunman / bildbyrŒn / kod lt / 35189 ishockey iihf ice hockey world championship vm ishockey-vm 2016 sverige sweden lettland latvia
Lettlands Mikelis Redlihs, här i kamp med Chicagos Erik Gustafsson i VM-premiären i Moskva, är en av tre VM-letter som letar efter hockeyjobb i SHL. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Lettland har haft den tuffaste tänkbara starten i sin VM-grupp med matcher mot medaljkandidaterna Sverige, Tjeckien och Ryssland. Och det har gått rätt hyfsat för letterna, som var intresserade av att plocka in HV 71-legendaren Fredrik Stillman som förbundskapten inför VM. Poäng mot Tre Kronor och Tjeckien är starkt gjort av en liten hockeynation.

För en del av spelarna i Lettland är VM också ett bra skyltfönster inför kommande säsong. Enligt mina uppgifter är tre av spelarna på jakt efter jobb i SHL. Det är den här trion:

Oskars Cibulskis, 28.

Kommentar: Gjorde en säsong i österrikiska Salzburg 2008-2009 och har sedan spelat de senaste sju säsongerna i KHL med Dinamo Riga. I VM har han lirat över 22 minuter i snitt per match inledningsvis.

Gints Meija, f, 28.

Kommentar: Åtta KHL-säsonger med Riga. Spelade OS i Vancouver 2010. Det här är hans sjätte VM-turnering.

Mikelis Redlihs, f, 31.

Kommentar: VM-debuterade redan 2005 i Österrike och fortsatte sedan till Björklöven där han spelade 2005-2006 i hockeyallsvenskan. Har utvecklats mycket och är en skicklig skridskoåkare. Det var Redlihs som spelade fram till letternas 1-1 mot Tre Kronor och han sköt själv det tredje och poänggivande 3-3-målet mot Tjeckien i VM. Han gör nu sitt tionde VM och har spelat i tre OS-turneringar. Skaplig meritlista.