Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

KHL vill ha två lag i Kina

KHL vill expandera österut och från hösten talar mycket för att Peking kommer att ha ett lag i den ryska hockeyligan, som har fått en formell ansökan från Red Star Kunlun. Hur det går med den svenska satsningen Crowns är fortfarande oklart.

I stället kan det bli så att ett andra kinesiskt lag hinner före in i KHL. Enligt ryska rapporter är ytterligare ett lag på gång under namnet ORG Star Ice Hockey Club. Det Pekingbaserade företaget ORG är sedan ett tag tillbaka sponsor till den amerikanska NHL-klubben Boston Bruins. Företrädare för den nya kinesiska hockeysatsningen har rest till Moskva för att träffa KHL-presidenten Dmitrij Tjernisjenko.