Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Gynges nya klubb

160411 vŠxjšs richard gynge och robert rosŽn jublar efter vinsten under semifinal 6 i sm-slutspelet i ishockey mellan vŠxjš och skellefteŒ den 11 april 2016 i vŠxjš. foto: jonas ljungdahl / bildbyrŒn / kod jo / cop 144 ishockey shl shl 2015/2016 swedish hockey league svenska hockeyligan vŠxjš lakers skellefteŒ slutspel semifinal jubel   publicerad text:
Richard Gynge (till vänster) är klar för KHL. Enligt uppgift flyttar han till Neftechimik Nizjnekamsk. Växjö Lakers vill ha Coloradoforwarden Dennis Everberg som ersättare. Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån.

Det var ingen superskräll att Richard Gynge skulle lämna Växjö Lakers för spel i KHL. Han håller den klassen och han hade en klausul i sitt tvåårskontrakt som gjorde det möjligt att flytta.

Enligt vad jag har hört ska Gynge till KHL-klubben Neftechimik Nizjnekamsk. Ingen svensk har spelat där sedan Daniel Fernholm, Björn Melin och Niklas Persson var där 2010-2011.

Så hur ska Växjö ersätta Richard Gynge? Han gjorde både flest mål (21) och flest poäng (44) den nyss avslutade säsongen och bildade en grym förstakedja med Robert Rosén och Tuomas Kiiskinen.

Det är här Dennis Everberg kommer in i bilden. Växjö vill ersätta Gynge med Everberg, som är en stor och stark forward med bra skidskoåkning och fint målsinne. Röglefostrade Dennis Everberg, 24, var klar för Luleå när han fick NHL-kontrakt med Colorado. Det lär vara ett gäng klubbar i SHL som rycker i Everberg, däribland Växjö och Frölunda.