Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Modo-Huras och ryska VM-laget

Det går trögt för den sparkade Modo-coachen Larry Huras i sökandet efter ett nytt jobb. Inte så att han behöver ha bråttom eftersom han har ett år kvar på sitt kontrakt. Det har ryktats om en del uppdrag för Huras och för två veckor sedan uppgavs han vara aktuell för Lausanne i den schweiziska ligan.

Men så blir det inte. På tisdagen presenterade Lausanne sin nya tränare och det blir kanadensaren Dan Ratushny, 45, som får uppdraget att träna bland andra Jonas Junland och Nicklas Danielsson kommande säsong. Ratushny har två år i rad lett Salzburg till mästartiteln i Österrike.

***

Ishockey-VM:s värdnation Ryssland kämpar febrilt för att få ihop ett guldlag. Detroitstjärnan Pavel Datsiuk är klar. Chicagoduon Artiom Anisimov och Artemi Panarin har knappt hunnit fatta att de åkt ut ur Stanley Cup-slutspelet, men räknas redan som klara för den ryska VM-truppen.

– Panarin och Anisimiov har kallats till landslaget och kommer att ansluta till oss inom en snar framtid, säger vice ordföranden för det ryska hockeyförbundet, Roman Rotenberg, till R-Sport.

Däremot verkar Ryssland få klara sig utan CSKA Moskva-forwarden Alexander Radulov, som i stället för att spela hemma-VM, ska ha stuckit till USA för att göra klart med ett NHL-kontrakt. Att påstå att ryssarna är skitförbannade på Radulov är ett understatement.

Men enligt Rysslands idrottsminister, Vitalij Mutko, har man inte gett upp hoppet om att kunna räkna in Radulov i VM-truppen.

– Under de kommande dagarna kommer allt att klarna. Jag känner honom som en man som alltid gjort allt för laget, säger Mutko enligt nyhetsbyrån Tass.

***

Tre Kronor har dubbellandskamp mot Tjeckien i morgon och på fredag. Tjeckien är en av Sveriges kommande VM-motståndare och man möts i Moskva måndagen den 9 maj.

Så här ser Tjeckiens preliminära VM-trupp ut för närvarande.

Målvakter

Pavel Francouz, Traktor Tjeljabinsk (KHL), Dominik Furch, Avangard Omsk (KHL), Matej Machovsky, Plzen.

Backar

Milan Doudera, Trinec, Josef Hrabal, Trinec, Jakub Jerabek, Sparta Prag, Michal Jordan, Carolina (NHL), Michal Kempny, Avangard Omsk (KHL), Jan Kolar, Amur Chabarovsk (KHL), Tomas Kundratek, Slovan Bratislava (KHL), Adam Polasek, Sparta Prag, Radim Simek, Liberec, Tomas Voracek, Mlada Boleslav, Petr Zamorsky, Örebro.

Forwards

Michal Birner, Liberec, Roman Cervenka, Chomutov, Tomas Filippi, Metallurg Magnitogorsk (KHL), Milan Gulas, Färjestad, Richard Jarusek, Mlada Boleslav, Lukas Kaspar, Slovan Bratislava (KHL), Petr Koukal, Avtomobilist Jekaterinburg (KHL), Robert Kousal, Metallurg Novokuznetsk (KHL), Jan Kovar, Metallurg Magnitogorsk (KHL), Dominik Kubalik, Plzen, David Pastrnak, Boston (NHL), Tomas Plekanec, Montreal (NHL), Michal Repik, Liberec, Jiri Sekac, Arizona (NHL), Tomas Vincour, Sibir Novosibirsk (KHL), Martin Zatovic, Lada Togliatti (KHL).