Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Nya SHL-debutanter

Fem matcher i SHL denna tisdag och nya unga spelare får chansen att visa upp sig. Mest spännande, om man nu ska gradera debutanterna, är Brynäs senaste stjärnskott Jesper Boqvist. Han är 17 år och ska debutera mot Karlskrona i morgon. Han går rätt in i Brynäs förstakedja på skadade lagkaptenen Anton Rödins plats, enligt Arbetarbladet. Häftigt!

Det går alltid att diskutera när det är läge att släppa fram en ung lirare. Brynäs har gått tungt en tid. Men Greg Scott, som smart center, och Oskar LIndblom som en hårt jobbande målskytt, är en bra omgivning för Jesper Boqvist. Det är inte så konstigt att Brynäsfansen börjar surra om nästa Nicklas Bäckström, Jakob Silfverberg eller Elias Lindholm. Hockeytraditionen är stark i Gävle och här kommer en spännande tonåring som öst in poäng i juniorlaget.

***

Skellefteå AIK har genom åren också varit bra på att bereda plats för sina egna talanger. Mot Rögle i kväll får backen Filip Berglund, 18, SHL-debutera.

***

Växjö Lakers har problem med sjukdomar och saknar duon Ilkka Heikkinen och Eddie Larsson mot Färjestad i kväll. Dags för SHL-debut för backen Linus Högberg, 17, som har Älta som moderklubb och som är fostrad i Huddinge. Växjö får enligt Smålandsposten tillbaka Ville Leino, som saknades i 5-3-vinsten borta mot Brynäs, och Robert Rosén, som på grund av magsjuka klev av i den matchen.

***

Frölunda har gått i från att ha ett överflöd av backar (Oliver Bohm flyttade vidare till Malmö Redhawks) till att ha backkris. Mycket tyder på att Arvid Aronsson, 17, får byta om till kvällens möte med HV 71. Aronsson och Marcus Christensson, 17, var med på träningen i går.