Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Beslut om NHL-spelare i OS

Under det här året behöver det fattas ett beslut om NHL-spelarna ska få vara med i OS 2018 eller inte. NHL-lirarna själva har varit väldigt tydliga hela tiden. De vill åka till Pyeongchang i Sydkorea och göra upp om OS-guldet. Ända sedan Nagano-OS i Japan 1998 har NHL-spelarna fått vara med i OS.

Frågan är hur det ska gå denna gång. Den 9 februari är det exakt två år till OS-premiären 2018. Enligt Internationella ishockeyförbundets ordförande René Fasel måste organisationskommittén i Pyeongchang, Internationella olympiska kommittén och NHL:s spelarfack NHLPA och NHL komma överens under 2016.

– Det finns vissa svårigheter och en av dem är att Sydkorea inte är en hockeymarknad. Det var lättare att få NHL-spelarna till Vancouver och Sotji eftersom Kanada och Ryssland är hockeymarknader, säger Fasel enligt ryska nyhetsbyrån Tass i samband med att han såg derbyt i KHL mellan Dynamo Moskva och CSKA Moskva.

– Glöm inte att NHL måste göra ett uppehåll i två veckor under sin säsong. Vi förstår de svårigheter som det kan leda till. Vi får se, säger Fasel.