Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

VM-svensken kastade gipset

150825 moskvas simon hjalmarsson under en ishockeymatch i khl mellan jokerit och ska moskova den 29 augusti 2015 i helsingfors. foto: jussi eskola / bildbyrŒn / cop 169 /ah
Simon Hjalmarsson har inte spelat hockey sedan den 28 oktober. Inom två-tre veckor kan han vara tillbaka i CSKA Moskva i KHL. Foto: Jussi Eskola/Bildbyrån.

Simon Hjalmarsson har varit mer eller mindre given i Tre Kronors VM-lag de senaste tre turneringarna och han var väldigt bra vid hemmaguldet i Globen 2013. Den här säsongen har varit kämpigare för den 26-årige smålänningen och på grund av en handskada har han inte kunnat spela för CSKA Moskva i KHL sedan i derbyt mot Dynamo den 28 oktober.

Hjalmarsson i toppform är en VM-kandidat, men han har alltså inte varit med i vare sig Karjalaturneringen eller Channel One cup. Men nu börjar läget ljusna. Enligt CSKA-coachen Dmitrij Kvartalnov har Simon Hjalmarsson blivit av med gipset.

– Skadan har varit svår så jag tror att vi får vänta två till tre veckor till. Jag hoppas att vi snart är friska och fulltaliga så att vi kan börja slutspelet med bästa möjliga lag, säger Kvartalnov till R-Sport.

CSKA har även haft den franske landslagsforwarden Stéphane da Costa långtidsskadad sedan i mitten av september. Han är spelklar inom kort.

Simon Hjalmarsson har gjort 13 poäng (3 mål och 10 assist) på 26 matcher. Förra säsongen blev det 24 poäng (11 + 13) på 33 matcher. I vår går hans kontrakt med CSKA Moskva ut. Gissningsvis kommer han att ha en del anbud i KHL att välja på, annars är han så klart en drömspelare för SHL-lagen.