Mattias Ek

Sweatt redo efter jul

Det ljusnar på många sätt för Luleå. Efter den senaste tidens starka utdelning poängmässigt har norrbottningarna en direktplats till SM-kvartsfinalen inom räckhåll. Sett till de tio senaste matcherna har Luleås snittat 2,4 poäng och det har bara Skellefteå kunnat matcha.

På skadefronten är läget också till det bättre.

Bill Sweatt, som har haft enorma skadebekymmer under hösten efter flytten från Gävle och Brynäs, verkar snart vara redo för en hållbar comeback. Han har bara spelat lite drygt elva minuter i SHL sedan början av oktober. Totalt sex matcher (ett mål).

– För första gången på väldigt länge kan han träna och vara smärtfri nu. Det går framåt och vi har goda förhoppningar om att han kan vara med efter jul. Det blir i sig ett supernyförvärv, säger Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström.
– Han kommer att ge oss en dimension till, det tror jag.

Det tror jag också. Bill Sweatts speed skojar man inte bort.

Även Jonathan Granström och Lennart Petrell ska vara tillbaka efter jul. Och utan dem vände Luleå 2-0-underläge mot Frölunda på bortaplan till 3-2-seger. 2-2 och 3-2 kom i den tredje perioden i Scandinavium.

– Det visar på styrka och det tar vi med oss. Vi har fyra dagar där vi kör mycket rehab sedan drar vi på igen. Brejket kom utomordentligt lägligt för oss, säger ”Osten” Bergström belåtet.