Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

KHL-back på marknaden

stockholm, sweden - may 17: gabriel landeskog (r) of sweden checks miroslav blatak (l) of czech republic during the iihf world championship quarter final match between sweden and czech republic at ericsson globe on may 17, 2012 in stockholm, sweden.  (photo by martin rose/bongarts/getty images) by: all over press / getty images code: ge01x8 by: all over press / getty images code: ge01x8 ishockey vm hockey-vm sverige svenska landslaget tre kronor mot tjeckien kvartsfinal fšrlust depp /ah
Den tjeckiske före detta Morabacken Miroslav Blatak var med och spelade bort Tre Kronor från VM 2012 i kvartsfinalen i Globen. Nu letar Blatak ny klubb efter att ha fått gå från KHL-klubben Severstal Tjerepovets. Foto: Martin Rose/Bongarts/Getty images.

Den erfarne tjeckiske backen Miroslav Blatak, 33, har fått kicken från KHL-klubben Severstal Tjerepovets och letar nu efter en ny adress. För den som har bra minne så är det samme Blatak som spelade i SHL (elitserien) med Mora 2006-2007 och som då var riktigt bra.

Blatak har spelat i Ryssland sedan 2007 och har långt över 300 KHL-matcher. Meritlistan är fin och lång och innehåller höjdpunkter som VM-guld (2010), rysk mästare (2008), KHL-mästare (2011) i Salavat Julajev med bland andra Erik Ersberg, Robert Nilsson och Patrick Thoresen. Miroslav Blatak spelade i OS i Vancouver 2010 och knep ett VM-brons 2012. Det verkar som att han är öppen för erbjudanden från alla möjliga ligor.

Den här säsongen har Blatak gjort ett mål och två assist på 18 KHL-matcher.