Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Edmontonchefen om Omarks mål

Linus Omark bjöd på en riktig show när han tog till vara på Dick Axelssons passning och fixade 1-1-målet mot Ryssland. Omark trädde in klubban mellan benen på sig själv och tack vare den tekniska övningen blev målet möjligt.

Alla är inte så imponerade av sådana där tricks. Men den förre NHL-coachen, Craig MacTavish, som numera är en av cheferna i Omarks förra NHL-klubb Edmonton Oilers, bjuder på sina tankar om Linus Omarks konstmål:

– Jag skulle säga, att så länge det blir mål, vem bryr sig? När det funkar är det ett härligt drag. När det inte funkar tycker man att det kanske hade varit bättre med ett enklare och mer effektivt sätt, säger MacTavish.
– Han är en av få killar som har gjort sådana där mål tidigare. Han kan göra sådana mål. Jag tyckte det var ett jättefint mål och det hade en poäng att göra så eftersom det förbättrade hans vinkel eftersom han var åt höger om målet. Han hade nog inte gjort mål om han inte hade tagit till den dragningen.

Linus Omark började sin NHL-karriär i Edmonton med att göra ett väldigt hett omdebatterat såkallat ”spinorama-mål” på straff.

– Ja, men det hade inget syfte alls. Det var ingen anledning att göra så. Han gjorde en piruett vid blålinjen. Han tog en risk, men han gjorde mål, säger Craig MacTavish.
– Han är en spännande spelare. Man vill inte vara så ”old school” att man tar bort den ingrediensen från sporten.

Tycker du att det är bra för sporten med Omark-lirare?
– Det är underhållande. Så länge det finns en balans mellan effektivitet och underhållning. Att vinna matcher och få med sig resultat är det viktigaste trots allt. Jag tycker inget han gör tar bort spänningen utan adderar något.