Mattias Ek

Almtorp mot ny klubb

150319 ishockey, kvartsfinal 4, hv71 - linkšping jonas almtorp, linkšpings hc, singel action. © daniel malmberg/all over press  all over press /ah
Jonas Almtorp siktar på spel utomlands och hans agent har pratat med Bolzano.Foto: Daniel Malmberg/All Over Press

Den rutinerade centern Jonas Almtorp, som spelat i SHL för de sex klubbarna Modo, Brynäs, Luleå, Södertälje, Djurgården och Linköping, är på väg mot ett jobb utomlands.

Möjligen till Bolzano i Italien. Klubben finns åtminstone på hans lista över tänkbara klubbar.

– Min agent har pratat med Bolzano, så nära är vi. Men att jag är på väg till dem vill jag inte påstå än, säger Almtorp.

Han är öppen för andra ligor och länder.

– Det skulle vara Finland och Tyskland. Det är mycket som ska stämma. Vi får se de närmaste dagarna vad som händer.

Almtorp, som gjorde 50 poäng under sina tre säsonger i Linköping, medger att han är besviken att det inte blev någon fortsättning där.

– Jag hade velat vara kvar. Absolut, det hade jag. Mycket också för att min familj trivdes bra. Men samtidigt blir det kul att spela utomlands. Jag har bara varit borta ett år från Sverige under alla år jag har spelat hockey. Jag ser fram emot att spela någon annanstans också.

Kanske, som sagt i Bolzano.

– Min fru är därifrån, faktiskt. Vi är där nere varje sommar i flera veckor, ja i princip hela semestern. Så jag kan ju varenda bergstopp runt Bolzano. På så sätt skulle det vara jättekul. Bolzano är en fin stad och vi kommer att ha släkt och familj i närheten, men jag vill inte påstå att jag skulle vara nära att skriva på, säger Jonas Almtorp.