Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Luleå och NHL-surret

Man springer på en väldig massa folk under ett hockey-VM och jag ville veta hur nära den schweiziske Luleåbacken Dean Kukan är NHL. Det ryktas ju att han har kontraktsförslag från NHL. Men enligt uppgifter i Prag så stämmer inte det. Det finns NHL-intresse för Kukan, så mycket är sant, och en av NHL-klubbarna som är nyfikna på den skridskoskicklige SHL-spelaren är Edmonton Oilers. Mer än så ska det inte vara i nuläget.

***

Apropå Luleå så fanns det ett visst intresse från Salavat Julajev vad gäller målvakten Joel Lassinantti. Detta enligt en reporter som pratat med klubbens general manager Leonid Vaisfeld. Uppenbarligen ville KHL-klubben ha en svensk målvakt för Detroits Jonas Gustavsson var ett hett namn, men till slut skrev man ett ettårskontrakt med Bostons Niklas Svedberg. För Tre Kronor är det goda nyheter att 25-årige Svedberg flyttar tillbaka till Europa så att han är med målvaktskampen inför landslagsturneringarna. Brynäs förre guldvinnare har ännu inte debuterat för Tre Kronor.