Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Forsberg sänkte Djurgården

Luleå var disciplinerat i Luleå och hade säkerligen förberett sig på alla möjliga tänkbara starter mot Djurgården på Hovet. Men kanske inte att de skulle få två mål till skänks inom loppet av 44 sekunder när det andra play in-mötet knappt var tre minuter gammal.

Unge Djurgårdsbacken Andreas Englund bjöd Luleåforwarden Karl Fabricius på ett kalasläge med en passning rakt in i egen zon och Fabricius gjorde obarmhärtigt 1-0 för Luleå. Om det var en jobbig inledning för Djurgården så blev det värre. Luleåforwarden Cam Abbott gjorde ett starkt jobb djupt nere i Djurgårdszonen och lyckades få in pucken till Luleåkamraten Johan Harju, när Djurgårdscentern David Rundqvist missat markeringen, och Harju tvingade in 2-0 vid Mikael Tellqvists första stolpe.

En drömstart för Luleå och en mardröm för Djurgården som såg rätt paralyserat ut i den första perioden. Luleå vann skotten med 13-5, tekningarna med ännu mer och uppförsbacken var ett Lidingölopp för DIF som även hade underläge 1-0 i matcher.

Ett höstlöv från Djurgårdens överlägset vassaste spelare Marcus Sörensen bröt sönder Luleås kompakta barriär i den andra perioden när han reducerade till 2-1. I den tredje perioden gjorde Djurgården ett seriöst försök till forcering.

Djurgården hade möjligheter till en 2-2-kvittering. Lagkaptenen Joakim Eriksson, som tog en gående utskällning i omklädningsrummet inför den tredje perioden och underläge 1-2 (10-26 i skott), fick ett jättechans att två mot ett spela fram vännen Mikael Samuelsson till ett friläge. Men bommade passningen. Eriksson borde ha utnyttjat chansen bättre och var rasande på sig själv. Han dunkade klubban i sargen på vägen tillbaka till avbytarbänken så att han nästan fick tyst på det kokande Hovet.

Djurgården gjorde en sista ansträngning genom att ta ut Mikael Tellqvist, men efter en tekning i egen zon fick Luleås Johan Forsberg turligt in 3-1-pucken. Den Forsberg som under uppmärksammade former sänkte Djurgårdsbacken Daniel Fernholm med en armbågstackling fick också sätta punkt för DIF-säsongen och skicka till Luleå till SM-kvartsfinal 2015.

Djurgårdspubliken valde att hylla sina spelare efter det och tackade för en fin comebacksäsong i SHL. I morgon kanske vi kan lägga Forsberg-incidenten till historieböckerna för gott. Men onödigt av C More att göra segerintervjun med Johan Forsberg ensam ute på isen efter segern. I stället för att göra den i korridoren utanför isen. Klart som tusan att glåporden haglade då…

Luleå var en klass bättre sett över de här två matcherna och ska bli spännande att följa när slutspelet börjar på riktigt.