Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Offside i målgården, eller inte

Domarna på isen, och Christer Lärking och gänget i situationsrummet i Stockholm, har hamnat i blåsväder ett antal gånger under SHL-säsongen. Tänker främst på de gånger mål har godkänts, eller underkänts, då en anfallande utespelare befunnit sig i målgården. Har målvakten blivit störd? Eller inte? Trots videogranskning har det inte alltid varit lätt att göra en konsekvent bedömning.

Och det retar förstås många. Så ska det inte vara.

SHL-ledningen blundar inte för problematiken och något kommer att hända under våren.

– Jag ser framför mig en diskussion kring de situationer vi haft angående mål eller icke mål när vi har spelare i målgården, säger SHL:s sportchef Johan Hemlin.

Vad diskussionen kommer att leda till återstår att se.