Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Linköpings toppar är många

Vet inte om det var för att Linköping hade roligt mot Modo i går kväll (6-1) som det tog en halv match mot HV 71 i dag innan laget kom i gång. HV stormade fram i den första perioden framhjälpt av en utsåld och heltänd hemmapublik. Det började visserligen med några rejäla missar från HV-backen Mattias Karlsson i lagets första powerplay, vilket är ovanligt att se, men sedan var Karlsson inblandad i sitt lags 1-0 och 2-0 och har därmed gjort 100 poäng i SHL.

Malte Strömwall, HV:s Luleålån, smällde dit 1-0 på ett direktskott efter vaken pass från Filip Sandberg. Det var Strömwalls första mål i HV 71-tröjan, men det var samtidigt ett mål som betyder att han gjort mål för fyra (!) olika klubbar den här säsongen: Växjö, Luleå, Asplöven och nu HV.

Calle Ridderwall gjorde 2-0. Sedan hände inget mer för HV:s del. Det kan Linköping tacka backjättarna Jonas Junland och Daniel Rahimi för. Som de kan stänga ner ett powerplay för motståndarna. Och den här kvällen var Rahimis. Först reducerade han till 2-1 på snygg pass från Junland. Sedan satte han punkt genom att skicka in 4-2 i tom kasse på slutet. Det var Daniel Rahimis första två mål den här säsongen.

Däremellan vände SHL:s målkung Broc Little matchen för LHC genom att göra både 2-2 och 3-2. Little har gjort 27 mål. Och tvåvägscentern Mattias Sjögren har banat väg för ett gäng av dem. Poängmaskinerna Jeff Taffe och Jacob Micflikier hade en lugn dag på jobbet, men utgör normalt en stor del av Linköpings mål- och poängproduktion. Lägg till att Linköping har fått hem backen Mattias Bäckman, som gör både defensiven och offensiven fruktad inför SM-slutspelet. För i och med den här trepoängaren borta mot HV 71 ska det väldigt mycket till om LHC ska bomma en direktplats till SM-kvartsfinalen.

LHC:s David Rautio vann målvaktsduellen med HV 71:s Gustaf Wesslau, som också var bra i en underhållande match. För HV blir det till att fortsätta hitta en nivå som räcker till SM-kvartsfinal.