Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Bye-bye sa Brynäs

Det har tagit lite tid för tränaren Thomas ”Bulan” Berglund att få ordning och reda på Brynäs, men nu börjar det likna något. Att Brynäs skulle gå på knock mot Örebro var nog mer än vad Brynäsfansen hade trott och hoppats på, men det var precis vad som hände i Gavlerinken. Om det är något som Brynäs har, som framför allt bottenkonkurrenterna Djurgården och Modo saknar, så är det en superkedja som levererar mål poäng i match efter match. Leksand har en kanonkedja med Mattias Ritola, Johan Ryno och Toni Kähkönen, men på senare tid har det hackat lite. Ritola ser inte ut att vara i form.

Brynäs har däremot en förstakedja med Anton Rödin, Greg Scott och Bill Sweatt som nästan på egen hand drar laget ur knipan, och med Rödins 1-0 och Sweatts framspelning till Oskar Lindbloms 4-1, som var spiken i Örebrokistan, kunde Brynäs ta tre oerhört välbehövliga poäng. Försvarsspelet i Brynäs börjar fungera allt bättre. Och Brynäs kunde spela och hålla undan i ledning. Det är svårt och tyder på mental styrka.

Örebro gjorde en av få plattmatcher, och de tre insläppta målen på de första åtta minuterna sänkte definitivt laget den här kvällen. Med trepoängaren säkrade sannolikt Brynäs en plats i play in och sa hej då till Leksand och Djurgården i streckstriden i botten.

***

Modo kunde – och borde – ha skaffat sig en ledning mot HV 71 i den första perioden, men utan självförtroende har man heller inte marginalerna med sig. HV-målvakten Gustaf Wesslau är ojämn, men när han är bra då är han riktigt bra, faktiskt en av de bästa i SHL. Wesslau gjorde en handfull räddningar som gav HV 71 chansen att vinna. Mattias Tedenby har varit bra en längre tid och han är stark med pucken. Han nästan tvingade in 1-0-målet (även om han fick hjälp av Modobacken Oscar Hedman).

Travis Roche spräckte sin nolla den här säsongen när han gjorde 1-1, men i stället för en knuff i rätt riktning blev Modospelarna övermodiga och tappade koncentrationen vilket ledde till att Malte Strömwall kunde kontra in 2-1. Det tog knäcken på Modo, som får inrikta sig på att kvala för att hänga kvar i SHL. Nu kan vi slå fast det.

För Modos skull är det bara att hoppas att coachen Per-Erik Johnsson och hans stab utnyttjar de sista fyra matcherna i SHL till att slipa på detaljer som kan rädda laget kvar i kvalet. Och med detaljer menar jag försvarsspelet. Att möta Rögle, Bik Karlskoga eller varför inte formstarka Björklöven i kvalet blir en rysare.