Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Äkta streckstrid på Hovet

Grym stämning på Hovet och slutsålt, 8 094 åskådare. Fredagskvällens tryck nådde ända upp till oss på pressläktaren och i varje periodpaus kunde man känna en doft av cigg, alkoholm och parfym i näsborrarna.

Leksand kom till Stockholm med Sjur Robert Nilsen som ny huvudtränare. Nio förluster i rad fick Leksandsledningen att pressa fram ett besked från Andreas Appelgren och när han inte var med på resan till nästa säsong fick han kliva åt sidan. Leksand stred för att hålla hoppet om att slippa kval vid liv. Och tack vare några Djurgårdsmissar stod det 2-2 efter första perioden. Mattias Ritola (1-0) och Tomi Sallinen utnyttjade de lägen de bjöds på, men även Leksand var rätt generöst vid Sebastian Lauritzens smarta 1-1 och Damien Fleurys 2-2 i powerplay.

Underhållningsvärdet sjönk en aning i andra perioden då JVM-backen Robin Norell blev ensam målskytt. DIF-målvakten Mikael Tellqvist klarade två frilägen från förre Djurgårdsforwarden Patrick Cehlin och 1-0-skytten Ritola. Vid Ritolas friläge hann han skjuta, men fälldes i samma ögonblick och föll handlöst rätt in i Tellqvist, som behövde någon minut att hämta andan.

Djurgården försökte försvara 3-2-ledningen i tredje perioden, men det gick inte. Efter ett långt Leksandsanfall prickade backen Robin Gartner in 3-3-pucken. Leksand ökade trycket mot Tellqvist men matchen gick till övertid.

Där blev Marcus Sörensen Djurgårdens hjälte – som så många gånger förr den här säsongen – och forcerade in 4-3-pucken efter 2.09. Hans 17:e mål för säsongen. Därmed är Djurgården klart för play in och kan fortsätta slutspelsjakten. Tusentals DIF-fans stannade kvar på ståplats och sjöng: ”SM-guld, SM-guld”.

Ja, chansen finns ju…

Leksand gjorde en tapper insats, men har nu bara Brynäs kvar som räddningsplanka undan kval.