Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Luleå Har ju mer spets nu

Johan Harju är tillbaka i Luleå. Som framspelare, som center, som målskytt och som norrbottning. Redan i comebacken, mot Linköping, hade han en assist, och mot Djurgården mjukade han upp med en ny assist till Chris Abbotts andra mål (2-0) innan han själv pricksköt 3-0 i Djurgårdsmålvakten Mantas Armalis plockhandskkryss. Då hade han precis avtjänat en tvåminutare för en puck på läktaren.

Johan Harju tog inte en topposition i Jokerit, som det var tänkt, och det kan Luleå tacka för. Han kommer att vara användbar i slutet av säsongen, och han har redan visat att han kan vara den målskytt som laget har saknat den här säsongen.

Luleå tog en viktig trepoängare mot Djurgården och håller stockholmarna bakom sig i tabellen. Djurgården hade inte mycket att oroa Luleåmålvakten Joel Lassinantti med. Blivande Tre Kronor-debutanten Marcus Sörensen var väldigt ensam om att störa Luleåförsvaret. Djurgården saknade ljumskskadade forwarden Mikael Samuelsson, som satt på pressläktaren och led. DIF fick en handfull lägen i powerplay, och dessutom en och en halv minut i spel fem mot tre i början av den tredje perioden, men Luleå hade förstås fattat att DIF-värvningen Damien Fleury var den som skulle skjuta i powerplay och fixade den biten rätt lätt.

Djurgården är nere i en svacka och förutom Samuelsson kunde inte heller Alexander Fällström eller Sebastian Lauritzen vara med mot Luleå. DIF-förlusten blev något lindrigare av det faktum att både Leksand och Brynäs, som ligger precis nedanför i tabellen, fick stryk samtidigt.

För övrigt var det lite svårt att begripa varför Djurgården, så här tätt inpå ett speluppehåll, vilade förstemålvakten Mikael Tellqvist.

***

Och i slutminuten kastade sig DIF-forwarden Mikael Ahlén på Luleåforwarden Johan Forsberg. Ahlén fick fem minuter och matchstraff. Såg ut som en hämndåtgärd för Forsbergs tackling tidigare i höstas mot DIF-backen Daniel Fernholm, som på grund av en svår hjärnskakning inte har spelat sedan dess. Det är min tolkning på slutsignal av den situationen. Återkommer med mer här på sajten.