Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Salák ryktas hänga löst

Det var en känsloladdad lördag i både Gävle och Leksand där både spelare och fans släppte loss. Tyvärr slutade det med att en Leksandssupporter fick hjärnsläpp och är nu polisanmäld av HV 71. Trist för alla inblandade.

Brynäs ville mest mot Färjestad, som inte ser rätt balanserat ut i backpar och kedjor. Något för Tommy Samuelsson och Leif Carlsson att bita i. Och är kommer ett köttben till… Färjestads målvakter har inte glänst så ofta under hösten även om Justin Pogge har haft några bättre matcher på slutet.

I KHL ryktas det att Färjestads förre supermålvakt, den tjeckiske OS-målvakten Alexander Salák, hänger löst i storklubben SKA St Petersburg. F-Sport hänvisar till en källa som uppger att SKA är på väg att värva tillbaka Lada Togliatti-målvakten Ilja Jezjov samtidigt som Salák kommer att bli utköpt från sitt kontrakt.

SKA har förlorat fyra av de fem senaste KHL-matcherna och de två sista med Salák i kassen.

Om det skulle sluta med att Alexander Salák blir tillgänglig så är det en för bra chans för Färjestad att missa. Salák lär få en rejäl summa på sitt konto och det borde kunna ge FBK en chans att lägga ett rimligt bud för att locka tillbaka guldvinnaren till Karlstad. När jag snackade i Sotji i februari med honom om att en gång återvända till Färjestad sa han att han hoppades att möjligheten skulle dyka upp någon gång.

Salák hade nog inte anat att den gången skulle komma redan nu, även om det än så länge bara är spekulationer.

Med Anssi Salmela, Toni Rajala OCH Alexander Salák i laget bara måste Färjestad kunna lätta från botten av SHL-tabellen för gott. Och dessutom vara med i guldjakten i vår.