Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

KHL-jättarnas sponsormiljoner

SKA St Petersburg och Avangard Omsk håller sig flytande ekonomiskt ett tag till. Enligt nyhetsbyrån RIA Novosti har de två KHL-klubbarna skrivit nya feta sponsorsavtal med Gazprom Neft (Rysslands fjärde största oljeproducent).

SKA kommer att få motsvarande 225 miljoner kronor. Avangard Omsk får nöja sig med lite drygt 150 miljoner kronor. Men det ska ändå kunna räcka året ut.

SKA St Petersburg har en imponerande spelartrupp och den innehåller VM-stjärnor som Alexander Salák, Maxim Tjudinov, Roman Cervenka, Vadim Sjipatjov och Viktor Tichonov. Plus andra skickliga lirare som Tony Mårtensson, Ilja Kovaltjuk och Patrick Thoresen. Fastän Sankt Petersburg-baserade Gazprom Neft bokstavligen har pumpat in hundratals miljoner kronor de senaste åren har SKA ännu inte vunnit Gagarin cup i KHL.

Kanske blir det ändring på det nu när guldmakaren Jimmie Ericsson ansluter till laget.

Avangard var i KHL-final 2012, men förlorade. Senaste säsongen missade klubben slutspelet.