Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mattias Ek

Så ser VM-truppen ut

Förbundskapten Pär Mårts har gallrat bort fyra spelare ur Tre Kronors trupp i Oddset Hockey Games. På måndagen blev det klart att Skellefteå-backen Niclas Burström petas inför VM till förmån för den förre Skellefteå-backen Tim Erixon.

Så här ser därför 25-mannatruppen ut som på onsdag flyger chartrat plan från Bromma till Minsk.

Målvakter: Joacim Eriksson, Utica, Anders Nilsson, NY Islanders, Linus Ullmark, Modo.

Backar: Jonas Ahnelöv, Frölunda, Niclas Andersén, Severstal Tjerepovets, Mattias Ekholm, Nashville, Tim Erixon, Springfield, Johan Fransson, Luleå, Erik Gustafsson, Philadelphia, Magnus Nygren, Färjestad.

Forwards: Dick Axelsson, Frölunda, Mikael Backlund, Calgary, Nicklas Danielsson, Rapperswil, Jimmie Ericsson, Skellefteå, Simon Hjalmarsson, Linköping, Calle Järnkrok, Milwaukee, Linus Klasen, Luleå, Joakim Lindström, Skellefteå, Joel Lundqvist, Frölunda, Oscar Möller, Skellefteå, Gustav Nyquist, Detroit, Dennis Rasmussen, Växjö, Mattias Sjögren, Linköping, Andreas Thuresson, Brynäs.

Calgarys Mikael Backlund är en av tio spelare i Tre Kronor som har spelat VM förut och han är också en av de åtta spelarna från NHL eller AHL. Han har visat i Oddset Hockey Games att han mognat som spelare och han är redo för en centerroll och stort ansvar.

Efter förlusten mot Tjeckien i torsdags, där Backlund var väldigt bra, flyttades han upp i förstakedjan med Skellefteåduon Joakim Lindström och Oscar Möller. Det har fungerat väldigt bra.

– Jag tycker det känns bra. Vi var väl inte lika mycket på hugget i dag (mot Ryssland) som i går (mot Finland), men jag tycker ändå vi skapade en del och det är två skickliga spelare att spela med. Jag tror det kommer att bli bra i VM, säger Backlund.

Tre Kronor får nu in de fyra spelarna Tim Erixon, Erik Gustafsson, Calle Järnkrok och Gustav Nyquist som gör laget bättre.

– Det blir bra. Det ser jag fram emot, säger Backlund.

Förutom Niclas Burström fick Patrik Hersley, William Karlsson och Niklas Olausson lämna Tre Kronor efter Oddset Hockey Games.

Tre Kronor kommer inte att vara favorittippat inför VM i Minsk, men visst finns det potential.

– Vi har många skickliga spelare och alla slänger sig och täcker skott och vill göra allt för att vinna. Skönt att se målvakterna spela bra också.

Mikael Backlund säger sig inte ha något övergripande koll på vilka spelare konkurrenterna kommer med till VM.

– Jag läste i dag att Olli Jokinen ska komma till Finland, det hade jag ingen aning om. Och Ovetjkin var med i dag. Sedan åker lag ut ur slutspelet där borta så får vi se om det kommer fler spelare. Kanada har ett bra lag som vanligt, men det är inte lätt att komma till stor rink med 20 NHL-spelare. Kanada har haft det tufft på stor rink förut, men de blir svåra att slå så klart, säger Backlund.