Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Tungt att tappa Franzén

Hjärnskakningen från mitten av december gör att Detroit-forwarden Johan Franzén har ringt till förbundskapten Pär Mårts och tackar nej till OS i Sotji. Ni som läste den här artikeln i går visste att det var på gång.

Ett väldigt tråkigt besked med tanke på Franzéns tyngd framför motståndarmålen och hans stryktålighet. Men hjärnskakningar finns det uppenbarligen inget botemedel mot inom hockeyn. Det är i sig ett problem som jag innerligt hoppas att man lägger ner mycket tid och pengar på för att försöka lösa. Det senaste skräckexemplet var ju när AIK-junioren Fredric Anderberg, 19, tvingades lägga ner sin hockeykarriär efter smällen mot Luleå i sin SHL-debut.

Så vem ersätter Johan Franzén i Tre Kronor?

Jag hoppas att det blir Johan Franzéns lagkamrat Gustav Nyquist (till höger på bilden). Han är hetast av de forwards som Mårts har på sin reservlista. Nyquist hade ett par segare matcher i början av januari, men på sistone har det verkligen lossnat och han har gjort poäng i fem av de sex senaste matcherna (fyra mål och tre assist). Washingtons Marcus Johansson och Nashvilles Patric Hörnqvist är alternativ till Gustav Nyquist.

(Foto: Joel Marklund/Bildbyrån)