Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Skadorna man inte vill ha

OS är väldigt nära i tiden. Från och med i dag och till den 16 februari går det att köpa vår OS-guide som innehåller massor av hockey.

I nyhetsflödet från Nordamerika störs man av rapporteringen om skador, framför allt på de svenska OS-spelarna. Det är inte bra alls att nyckelspelare som Henrik Zetterberg och Henrik Sedin dras med problem så här tätt inpå OS. Zäta är Tre Kronors lagkapten och Henrik Sedin är precis som Niklas Kronwall assisterande lagkapten, och de är ledare av en anledning.

Jag tror inte att Zetterberg och Henrik Sedin kommer att lämna återbud, då måste skadeläget bli riktigt illa. Men frågan är hur mycket de påverkas av sina åkommor?

***

Kul hur som helst att Loui Eriksson gjorde mål för Boston i natt. Det var hans första NHL-mål efter sin senaste hjärnskakning. Säkert en kick för honom och ett steg i rätt riktning för att hitta självförtroende och toppform. Loui Eriksson är tänkt som måltjuv i Tre Kronor och eftersom hans senaste NHL-mål kom den 25 november går det att gissa att han tyckte att det kändes fint.

***

Alexander Steen har gjort poäng i de senaste fyra NHL-matcherna (mellan den 20 och 25 januari) och verkar ha sin senaste ”skavank” under kontroll. 26 mål och 18 assist ger 44 poäng på 40 matcher.

***

Phoenix-backen Oliver Ekman-Larsson får oerhört stort förtroende och spelade monstruösa 34:57 i 5-4-förlusten mot Vancouver. Ett personligt rekord för honom! I matchen före spelade han 29:03 mot Edmonton och innan det i 32:52 mot Calgary. Med en genomsnittlig speltid på 25:31 per match är han klart bäst i Phoenix.

***

Detroits veteranforward Daniel Alfredsson, som är på väg mot sitt femte OS, har gjort poäng i båda sina matcher efter sitt speluppehåll på grund av skada. Även det ett gott tecken. Precis som Johan Franzén, som hade en assist i sin comeback efter hjärnskakningen som tvingade honom till drygt fem veckors vila från spel.

***

Anaheim-målvakten Viktor Fasth tvingades tacka nej till OS på grund av en skada som krävde operation. Han är sedan ett par dagar tillbaka på isen och har börjat åka skridskor med målvaktsskydden på sig. Det går långsamt framåt mot en comeback.

– Jag följer planen. Du vill tillbaka så fort som möjligt, men du behöver lyssna på din kropp hur den svarar, säger Fasth enligt sin klubbs Twitter-konto.