Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Inget OS för Weinhandl

Österrike, som har Finland, Kanada och Norge, i sin grupp i OS har gjort förändringar i sin spelartrupp. Förbundskapten Emanuel Viveiros har bytt ut målvakten Fabian Weinhandl (Klagenfurt) mot Mathias Lange (Iserlohn) och forwarden Andreas Kristler (Salzburg) har fått lämna över sin OS-plats till lagkamraten, den NHL-meriterade Andreas Nödl.

Österrike genrepar inför OS med en träningsmatch mot Danmark i Wien den 4 februari. Österrikarna tar med sig tre reserver till Sotji: backen Dominique Heinrich (Salzburg) och forwardsduon Markus Peintner (Villach) och Rafael Rotter (Vienna Capitals).

***

Tre Kronors tredje och sista motståndare i OS-gruppspelet, Lettland, har tvingats ställa in sina träningsmatcher i Sotji inför OS. Det var meningen att Lettland skulle spela mot Ryssland den 8 februari och Österrike den 10 februari, men enligt lettiska medier har det blivit ”organisatoriska problem”.