Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Superback för SHL

Ni som har hängt med i bloggen här under hösten och vintern vet att jag tidigare skrivit om den spelskicklige backen Ilkka Heikkinen. Nu kan han vara på gång att lämna Lugano i den schweiziska ligan.

Den före detta stjärnbacken i Växjö Lakers har vid flera tillfällen hamnat på läktaren i Luganos ligamatcher eftersom man endast får spela med fyra utländska spelare i NLA, men Lugano har fler än så.

Ilkka Heikkinen var på väg till Zug i en utbytesaffär, men den sprack, enligt nyhetsbrevet Eissplitter (som ges ut under Spengler Cup). Nu kan kontraktet med Lugano komma att avslutas i förtid och Heikkinen uppges ha varit hemma i Finland på lite julledighet. Hans agent jobbar på en lösning i Schweiz eller i något annat hockeyland. Undrar om någon SHL-klubb är intresserad och har råd?

Ilkka Heikkinen gjorde stor succé i Växjö 2011-2012 och gjorde då 33 poäng, varav hela 18 mål och det mycket tack vare sitt hårda skott. Det har gått bra poängmässigt för honom i Lugano den här säsongen. Heikkinen ligger trea i backarnas poängliga och har gjort 20 poäng (6 + 14) på 30 matcher. Han har minus nio i plus/minus.

***

Den franske landslagsforwarden Damien Fleury, 27, lämnade allsvenska Södertälje dagen före julafton av personliga skäl. Nu har han gjort klart med den schweiziska klubben Lausanne där han blir lagkamrat med bland andra Daniel Bång. Fleury har skrivit på för återstoden av säsongen och anländer till sin nya klubb i dag. Sedan tidigare känner han franske Lausanne-målvakten Cristobal Huet.