Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Ryska reaktioner på Tre Kronor

Ryssland hade förmodligen halva sitt OS-lag mot Tre Kronor i Sotji i går. Och Sverige, med 14 SHL-spelare, visade grym inställning och skakade om ryssarna rejält.

Den OS-vinnande före detta Malmö-backen Ilja Biakin, 50, tycker att tvåmålsskytten Maxim Tjudinov platsar i OS-laget och sa om Rysslands insats till R-Sport:

– Det var bra gjort av killarna och det var nödvändigt att vinna den första matchen i Sotji. Därför var det nervöst i början av matchen men så småningom kunde de vända spelet och hantera ångesten.

***

Spartak Moskva-centern Tom Wandell var en av många som gjorde en bra match och var inblandad i båda de svenska målen i 3-2-förlusten mot Ryssland. Han berömde de OS-aktuella Jimmie Ericsson, Joel Lundqvist och Niklas Persson, som bildade en checkingkedja med uppgift att ta hand om ryska stjärnkedjan Alexander Radulov, Vadim Sjipatjov och Ilja Kovaltjuk.

– De åt nästan upp dem. Våra killar kan sin sak och gav nästan inte Radulov och Kovaltjuk utrymme att andas, sa Wandell till Itar-Tass.

***

Den förre ryske storspelaren Alexander Kozjevnikov, 55, som gjorde en halv säsong i AIK (1989-1990) är numera tung expert i sitt hemland. Han tycker att varken Maxim Tjudinov eller segerskytten Nikolaj Prochorkin är redo för OS, men däremot målvakten Alexander Jerjomenko, som tog 18 av 20 skott mot Tre Kronor.

– Jerjomenko spelade väldigt tryggt. Man kan inte anklaga honom för de två insläppta målen. ”Sasja” spelade mycket bra under första halvan av matchen och utan honom hade det slutat annorlunda, sa Kozjevnikov till Sovjetskij Sport.