Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Luleå kan också stjäla

Efter några dagars flängande i Småland har jag sett HV 71, Linköping, Växjö och Skellefteå live. I dag kom jag tillbaka till Stockholm och då blev det i stället blicken som irrade mellan tv:n och datorn och SHL-matcherna.

Växelkollade till att börja med på Luleå-Frölunda och Skellefteå-HV 71. Man faktum är att det hände väldigt lite i Coop längst i norr, så jag kollade också en hel del på Linköping-Örebro.

Det gjorde att det blev en krönika om bottenstriden för HV, Örebro och AIK som ni hittar här.

***

Det enda riktiga ögongodiset mellan Luleå och Frölunda var i första perioden då backen Marcus Oscarsson iskallt höll i pucken innan han hittade en fri Niklas Olausson med en passning diagonalt genom Frölundas zon. Oscarssons assist och Olaussons mål var exakt lika vackra.

Före matchen berättade Frölundatränaren Roger Rönnberg i C More att hans lag rånat Luleå på någon tidigare seger, men då måste väl kvällens 2-1-seger ändå var en sorts payback? Att skjuta tolv skott på mål, förlora skotten med 24-12, och trots det vinna med 2-1 måste kännas lite knepigt. Men, men, sett över en säsong är det sådana trepoängare man helt enkelt kan sätta in på kontot. Och bara skölja ner med lite nyårsbubbel.

Målvakten Mark Owuya har fått en drömstart i Luleå med två SHL-segrar, ett insläppt mål, en nolla och 98,25 i räddningsprocent.

***

Såg som sagt Växjö i lördags mot Skellefteå och vi skrev efter 3-2-vinsten på straffar om lagets powerplay, som var – och fortfarande är – sämst i SHL. Men samtidigt var det på sin plats att tillägga att med de powerplay-uppställningar som Växjö kan skryta med så borde det vara en tidsfråga innan det lossnar.

Och mot Brynäs tog det bara lite drygt fem minuter innan Alexander Johansson hade bökat in 1-0 i powerplay. Hat-trickmannen Colby Armstrong fick 5-1-målet i spel 5 mot 3 och därtill gjorde Liam Reddox ett short-handmål. Hyfsad utdelning och 5-2-vinst i Gävle. Det gör att Växjö har tredjeplatsen inför omstarten 2014. Starkt jobbat!

Viktigt för Växjö att Armstrong är tillbaka. Han fegar inte för att kavla upp ärmarna och han verkar också bjuda på en del garv.