Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Brendl är tillbaka

Den tjeckiske storskytten Pavel Brendl har smugit i gång säsongen. Den 32-årige före detta elitseriestjärnan i Mora och Brynäs har värmt upp i Kometa Brno. På sex matcher sköt han 16 skott vilket ledde fram till fyra assistpoäng.

Nu drar Brendl utomlands och har gjort klart med tyska Lausitzer Füchse (Weisswasser) i den tyska andraligan. Han knep den sista utlänningslicensen och debuterar för ”Rävarna” på söndagseftermiddagen mot Crimmitschau.

Flyttfågeln Pavel Brendl har sedan han gjorde 31 mål för Brynäs 2008 spelat i sex andra klubbar (Torpedo Nizjny Novgorod, KalPa, Neftechimik Nizjnekamsk, Pardubice, Rapperswil-Jona och Kometa Brno) i fyra länder (Ryssland, Tjeckien, Schweiz och Finland).

***

Den amerikanske backen Garrett Stafford kom snett in i Färjestad och det visar åter igen hur viktigt det är att inte värva en spelare enbart genom andras rekommendationer. Färjestad har nu kommit överens med honom att bryta kontraktet.

Man riktigt kunde ta på Staffords missnöje i en ”intervju” nyligen med Värmlands Folkblad då det var klart att Färjestad skulle låna ut honom till Björklöven i hockeyallsvenskan. 33-årige Stafford sa inte ett smack, men tystnaden efter frågorna sa desto mer.

På grund av pappersstrul blir det inte något spel i Björklöven. Enligt schweiziska uppgifter är Stafford på väg till Schweiz där det är tänkt att han ska spela med Genève-Servette i Spengler cup i mellandagarna.