Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Bendelin började med bottennapp

Det är inte lätt att ta över ett underpresterande gäng när tränaren precis har fått kicken. Eller så är det kanske precis vad det är. Inget kan väl gå sämre?

Har precis suttit och gapat mig i genom stora delar av HV 71-Linköping i Kinnarps arena på annandag jul. För det var inte mycket som blev bättre direkt genom att byta huvudtränaren Ulf Dahlén mot Torgny Bendelin. Bendelin började med att dela på förstakedjan genom att flytta poängmaskinen Toni Rajala från landslagscentern William Karlsson och Patrik Carlsson.

Och där försvann HV 71:s enda fungerande anfallsvapen omedelbart. Marcus Nilson fick Rajalas plats, tackade och var bra i första bytet. Sedan såg det lika segt ut som vanligt. Men som sagt, HV hade blivit av med sin förstakedja.

Linköping behövde en period för att komma i gång. Sedan bjöd första powerplayenheten med Magnus Johansson, Mattias Bäckman, Pär Arlbrandt, Sebastian Karlsson och Simon Hjalmarsson på stor poängshow. Från Linköpings 2-1 till 6-1 gick det med en svindlande fart. Arlbrandt och Hjalmarsson gjorde två mål och två assist. Var. Åtta poäng! Totalt 88 poäng för duon på 34 omgångar.

Hjalmarsson var en ribbträff i från att göra hat-trick. Han har gjort 21 mål i SHL och med sin allround-skicklighet är han som klippt och skuren för Tre Kronors OS-lag i Sotji.

LHC gjorde en bra match mot HV, det ska sägas, och spelmässigt var egentligen kedjan med Chad KolarikJonas AlmtorpJohannes Salmonsson lika bra som förstakedjan.

HV 71 är och förblir en gåta. Misstagen är alldeles för många, passningskvaliteten för låg och om nye coachen Torgny Bendelin inte hade någon energieffekt med sig i sin debut finns det bara en positiv sak med en 7-1-förlust hemma mot LHC.

För nu kan det inte bli värre. Väl?!