Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Förre elitserietränaren på nytt jobb

Minns ni Björn Kinding? Han tränade Malmö Redhawks i elitserien under lockouten 2004-2005. Kommande säsong blir han assisterande tränare i den franska mästarklubben Rouen.

Själv minns jag Kindings reaktion efter Malmös elitseriepremiär borta mot HV 71 hösten 2004. Han var upprörd på presskonferensen för att publiken hade busvisslat åt Malmöspelarna när de kom in på isen. OCH de behövde åka in på isen i mörker.

Till råga på allt hade den dåvarande HV-tränaren Pär Mårts prisats före nedsläpp eftersom han då var mästarcoach och skulle inleda en ny säsong i Kinnarps arena. Det fick Björn Kinding att känna sig ”förnedrad” och ”ogästvänligt bemött” i sin första
elitseriematch som tränare. Malmö vann med 5-1 och knäppte HV på näsan.

Det blev helt enkelt en kulturkrock för Björn Kinding som bott utomlands under sin långa karriär som hockeytränare.