Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

En KHL-dröm som kanske lever

Ju mer jag lyssnar runt Linköpings vasse forward Pär Arlbrandt, desto starkare känsla får jag att det sista ordet inte är sagt när det gäller hans hockeyframtid. Den 1 maj berättade vi att KHL-klubben Spartak Moskva vill ha Arlbrandt. Men han har kontrakt med LHC och LHC vill inte släppa honom. Där skulle historien kunna vara slut. Samma sak med Luleås stjärnback Johan Fransson, som uppvaktas av Avangard Omsk.

Frågan är hur mycket KHL-pengar LHC kan stå emot? Eller Luleå? Nu råder det väl mer aktivitet i Luleå om Fransson än i Linköping om Arlbrandt, men ingen av affärerna kan klassas som stängd ännu.

***

Den förre HV 71-forwarden Tommy Kristiansen hotades när han kopplades samman med Stavanger Oilers. Men det struntade han uppenbarligen i. Kristiansen valde bort moderklubben Sparta Sarpsborg och har skrivit på ett tvåårskontrakt med Oilers.

***

Jodå. Fredrik Norrena gör comeback i TPS Åbo. 39-årige Norrena hann bara vara hockeypensionär i fem veckor innan han lät sig övertalas att spela vidare i ytterligare en säsong.

***

Defensivspecialisten Mikael Johansson, 31, fick lämna Frölunda i början av april. Jakten efter en ny klubb pågår.
– Vi jobbar på en lösning, men känner ingen stress, säger hans agent Pontus Norén.

***

Tre Kronor-målvakten Johan Backlund blir lagkamrat med bland andra Mike Iggulden kommande säsong i KHL-laget Vitjaz Tjechov.