Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Aaltonen valde bort KHL

Inte helt oväntat. Den före detta Rögleforwarden Juhamatti Aaltonen har meddelat KHL-klubben Traktor Tjeljabinsk att han inte kommer att spela där den kommande säsongen.

Aaltonen, som fyller 28 år i morgon, har ställt in siktet på NHL. Han har hittills inte spelat i Nordamerika i karriären, men draftades av St Louis Blues 2003. Intressant att se var han hamnar nu.

När man sammanfattar hans säsong så ser man att han spelade 71 tävlingsmatcher, trots att han inte kom till Rögle förrän en bit in i säsongen och missade 13 elitseriematcher.

Aaltonen gjorde 36 poäng (15 mål, 21 assist) för Rögle i elitserien och kvalserien på 52 matcher. Dessutom spelade han 19 landskamper för Finland.

I VM gjorde han elva poäng, varav fyra mål, på tio matcher. Ett kvitto på att han har en bra chans att slå sig in i ett NHL-lag. Skridskoåkningen har han definitivt.