Mattias Ek

Två Kronor hyllar Fabricius

Johan och Johan, landslagsduon från Luleå Hockey, skickar här från Tre Kronors träning på Hovet i Stockholm några hälsningar till Karl Fabricius som i dag blev klar för två nya säsonger hos SM-finalisterna.

Johan Fransson:

– Ja, jag hörde det i morse. Det är en fantastisk kille. Såna där grabbar växer inte på träd. Han är ruggigt lojal spelare och går 200 procent varje sekund. Det är en bra spelare att ha i ett lag.

– Han är alltid glad och lättar upp stämningen. Pratglad. En ledargestalt, tycker jag.

Johan Gustafsson:

– Han betyder otroligt mycket för Luleå Hockey. Jag var med ett år när han inte var med och ett år när han var där. Det är han, Janne Sandström och ”Frallan” (Johan Fransson) som har varit där länge. Det är mycket Luleåhjärta i Kalle. Otroligt kul att han förlängde med två år för alla som gillar Luleå Hockey.

– Det är en fantastisk kille. Han styr och ställer och hjälper till med det som behövs. Han håller ihop gruppen perfekt.