Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Rolig comeback i AHL

Det blir tufft för Detroit att klara sig utan superbacken Nicklas Lidström. Redan i starten av NHL-säsongen märks hans frånvaro i backbesättningen.

Men desto roligare för svensk hockey att både Erik Karlsson och Oliver Ekman-Larsson börjat så bra i Ottawa respektive Phoenix. Där har Tre Kronor två suveräna spetsspelare till OS i Sotji om ett år (såvida NHL och NHLPA kommer överens om att låta spelarna åka i väg till OS). Ekman-Larsson gjorde två mål och en assist när Phoenix 5-1-vann mot Columbus. Det var hans första trepoängsmatch i NHL.

Och i AHL gjorde VM-backen Jonas Brodin en efterlängtad comeback för Minnesotas farmarlag Houston Aeros. 19-årige Brodin var Tre Kronors bäste defensive back i Globen förra våren. Med tanke på att han spelade i ett sällskap med lirare som Niklas Kronwall, Victor Hedman och Niklas Hjalmarsson är det ett bevis på hans spelförståelse och skicklighet.

Jonas Brodin blev skadad den 2 november i AHL och missade chansen att försvara JVM-guldet. Kul att han är i spel igen efter två och en halv månads skadefrånvaro. Undrar hur länge det dröjer innan Brodin kallas upp till Minnesota Wild för att göra NHL-debut?

Houston vann för övrigt i natt borta mot Milwaukee med 3-2. Ingen poäng från Jonas Brodin, men assist för lagkamraten Johan Larsson och även en passningspoäng till Milwaukee-forwarden Patrick Cehlin.