Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Nordgrens betydelse för TIK

Niklas Nordgren kan vara den viktigaste forwarden för något lag i elitserien. Utan honom är Timrå IK som en toast Skagen på nyårsafton. Något man knäpper som förrätt tidigt på en lång festkväll.

Timrå hade enligt rapporterna från Eon Arena i går kväll inte mycket att sätta emot Skellefteå AIK, som vann med 4-2. Skellefteå har klasspelare i mängder och om Bud Holloway, Jimmie Ericsson och Oscar Lindberg gör en bra match kan det räcka till seger när motståndet saknar motsvarande spelare.

Utan Niklas Nordgren är Timrå oroväckande tunt framåt. Hans arbetskapacitet, fart och skottstyrka kan sysselsätta ett helt försvar. Målvakterna kan aldrig slappna av när han är på isen och gör de det brukar det komma en bortglömd puck. Och Nordgren är vass i powerplay. Timrå har turligt nog bara saknat Nordgren i fem matcher av 33. Timrå är som ni vet sämst i elitserien på att göra mål.

Matchen mot AIK på fredagskvällen är så viktig en match kan bli i elitseriens 34:e omgång. Om Timrå, med Niklas Nordgren tillbaka i laget, lyckas vinna kan avståndet till AIK ovanför kvalstrecket krympa till en poäng. Förlust och noll poäng så växer uppförsbacken till sju poäng.

En nagelbitare för hockeyfansen på Hovet.

AIK får tillbaka sin lagkapten Dick Tärnström. Han har inte spelat sedan den 27 september på grund av ett diskbråck. Där har vi en annan spelare som betyder massor för sitt lag. Tärnström hade tre assist på de fyra matcher han lyckades spela. Ledaregenskaperna är odiskutabla liksom kärleken till klubben.

Så visst är det fördel AIK mot Timrå inför sexpoängsmatchen i Stockholm.