Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Korttidskontrakt med tomten

Här kommer en julhälsning från Älvsjö i södra Stockholm. Det är ett par minusgrader, snön ligger djup och om min skottstatistik stämmer så har jag varit ute och skyfflat 25 gånger den senaste månaden. Och vackert blir det, som sagt.

Jag har skrivit ett korttidskontrakt med tomten, utan att gå in på några detaljer. Det gäller enbart i dag och det är nog bäst får båda parter.

Det blir ett kort hockeyuppehåll för julfirande och vi hörs och syns här på annandagen då det blir fullt ös här i Sverige igen.

Kan ändå berätta att det händer grejer i Ryssland och i JVM-staden Ufa. Ungefär samtidigt som Juniorkronorna satt på McDonalds i Ufa och käkade jullunch… så sparkade stadens KHL-klubb Salavat Julajev sin coach Vener Safin.

Tre raka förluster i KHL blev för mycket. Safin tog över som huvudtränare i november 2011 och var assisterande tränare då Salavat Julajev, med Erik Ersberg och Robert Nilsson i laget, blev mästare våren 2011.

Nu tar Vladimir Jurzinov Junior över. Om jag räknat rätt så har nu elva KHL-lag sparkat tränaren under säsongen.

***

I Jokerit har man däremot förlängt kontraktet med lagkaptenen Ossi Väänänen, 32, över ytterligare tre säsonger. Väänänen var tuff och väldigt bra i Djurgården 2007-2008. Förstår att Jokerit tar väl hand om honom.

***

God jul!