Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Bilden av Hockeyligans PR-miss

Att inte ha fått se Erik Karlsson i elitserien under NHL-lockouten… Det är en enorm PR-miss av Hockeyligan.

Killen gjorde 34 poäng (9 + 25) på 30 matcher i den finska ligan. Bara tre andra backar har tidigare snittat mer än en poäng per match. Och vilka mål Erik Karlsson har gjort för Jokerit. Här är de han gjorde före juluppehållet.

Avslutningsshowen i utsålda Hartwall Arena, med ett mål och fyra assist, är säkert oförglömlig för de drygt 13 000 åskådarna i Helsingfors. Att Karlsson ”bara” hade plus ett i statistiken beror på att tre av de fem målen framåt kom i powerplay.

Under VM i Globen i våras var Erik Karlsson en av de svenska publikfavoriterna. Hoppas hoppas att han blir det även i maj 2013.

Fick ett läsarmejl från Finland som säger det mesta om Erik Karlssons popularitet i vårt grannland. Jag tar mig friheten att dela det med er:

”I’m not sure if you really understand the effect your boy has done over here in Finland. Everybody – I mean EVERYBODY – loves him. He’s a blast on it and a humble, cool and collected guy off the ice. He has single handedly made a ton of the best possible PR for Sweden here…not that you need it, but anyway! We hate to see him go, but wish him all the best. It truly was a pleasure to see him do his hockey-magic. Vilken lirare!”