Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Annandagstipset

Hur mår ni efter julen? Bra hoppas jag. Såg ett inslag på tv-nyheterna i går om all salt i maten. Det är för hemskt. Och julkäket gör inte hälsotillståndet bättre, antar jag. Tydligen hjälper det inte heller att kompensera sältan i julskinkan med några extra After eight… Salthalten i blodet börjar väl närma sig Röda havets nivåer. Buhu.

Ah, nu kör vi igen. Städa bort valnötsskal och knäckpapper och vänd på kuddarna så att chokladfläckarna hamnar nedåt. Gör er redo för en härlig omstart på hockeyn. Eller ännu bättre. Bege er ut, andas in frisk luft och skrik för full hals i en arena nära er när pucken släpps igen i eftermiddag.

***

Det är sex matcher i elitserien i eftermiddag plus tre matcher i hockeyallsvenskan. Vi tar en förhandstitt på den fulla omgången i elitserien. Och jag tippar matcherna. Bara en sådan sak.

Färjestad-Linköping 1

Kommentar: Ska Christian Berglunds poängsvit på tio matcher klara sig till en elfte? Så nyfiken jag är. FBK har samma skador som tidigare (Sanny Lindström, Oscar Klefbom, Jack Connolly och Mikael Johansson). LHC är klart bättre borta än hemma av någon anledning. Men senast i Karlstad blev det en 7-2-smäll. LHC-målvakten Christian Engstrand ska vara redo för comeback, däremot saknas avstängde Albin Lorentzon och skadade Mattias Weinhandl.

HV 71-Brynäs 1

Kommentar: Comeback för Oscar Sundh i HV 71. Jönköpingslaget hade en uppförsbacke före jul och såg ut att behöva vilan. Landslagsbacken Oscar Fantenberg saknas mycket, liksom JVM-centern William Karlsson. Brynäs spelar utan JVM-trion Christian Djoos, Elias Lindholm och Emil Molin plus de skadade backarna Lars Jonsson och Simon Bertilsson. Det blir debut för Skellefteåvärvningen Fredrik Styrman.

Modo-AIK 1

Kommentar: Säsongens första match för Samuel Påhlsson, lagkaptenen i Modo. För att undvika mer bråk med Hockeyligan har Modo bestämt att den lockoutade NHL-centern Alexander Steen inte spelar fler matcher för laget. Modo får tillbaka Niklas Sundström också, vilket ger ytterligare spets. AIK saknar den kanadensiske centern Kris Beech på grund av strul med arbetstillståndet. Kristian Huselius har kommit in och lyft laget rejält med två mål och en assist på två matcher. AIK-målvakten Daniel Larsson vill spela bättre.

Rögle-Frölunda 1

Kommentar: Frölunda får in backen Brendan Bell, men saknar skadade Mathis Olimb. Duon Dick Axelsson och Fredrik Sjöström är avstängd även från denna match. Julius Hudacek vaktar målet. Frölunda och Rögle hade en sak gemensam veckan före jul. Båda lagen fick stryk av AIK… I Rögle har centern Fredrik Warg haft en tung förkylning över julen. Inte bra.

Timrå-Skellefteå 2

Kommentar: TIK hade både fina segrar och fula förluster före jul. Under speluppehållet tassade AIK förbi och petade ner Timrå på kvalplats. Skellefteå har fått tillbaka landslagscentern Melker Karlsson men å andra sidan blivit av med skadade Erik Forssell. Timrå måste göra en kanonmatch för att visa att man inte är på väg till kval. Skellefteå är två klasser bättre och kan ha lust att visa det?

Växjö-Luleå 2

Kommentar: Luleå kommer till Smålands som nyblivna European Trophy-mästare, om någon missat det. Och man har dessutom fem raka segrar mot Växjö. Tur för Växjö att Robert Rosén är spelklar efter skada och han spelar med Brad Moran och Liam Reddox. Luleå kan räkna in skicklige centern Niklas Olausson efter hjärnskakning. Olausson gjorde hat-trick i Växjö senast.