Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Piskade att vinna

En koll inför kvällens fem matcher i elitserien. Och några utvalda tips…

Brynäs-Linköping 1

Kommentar: Mycket snack och lite verkstad i Brynäs. Men nu jävl… Försvarsspelet ska vara åtgärdat, partyhattarna från guldvåren bortstädade och det ska åter kurra i magarna efter tre poäng. Sex raka hemmaförluster är en svettig svit som ska kapas.

Linköping välkomnar Lee Goren, men saknar förutom målvakten Christian Engstrand även trion Daniel Grillfors, Pär Arlbrandt och Mattias Weinhandl.

Timrå-Frölunda 2

Kommentar: Timrå har tre raka förluster. Frölunda vill inte vara bättre och har också tre raka förluster… Frölunda har tidigare hamnat i utsatta lägen med matcher runt slutspelsstrecket och då lyckats krångla fram en seger. Jag tror att de lyckas bäst i Eon Arena också. Per-Johan Axelsson är tillbaka och det borde hjälpa defensiven. Offensivt räknar jag med att antingen Joel Lundqvist eller Mathis Olimb blixtrar till och leder Frölunda till en seger.

Växjö-Färjestad X

Kommentar: Mer och mer kan man skönja Växjös potential. 2-1-segern i Skellefteå på övertid var kanske ingen lyckträff eftersom den följdes upp med 3-0 hemma mot Timrå. Robert Rosén spelar med mer självförtroende och är kyligare med pucken än tidigare i höst. Nu har han gjort poäng fem matcher i rad. Viktig snubbe för Lakers! Färjestad har tre vinster i följd och Christian Berglund har också poäng i fem raka matcher. Tror på minst en poäng till Växjö som nu är närmare slutspel än kval.