Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Mårts scoutar inte Bäckström

Förbundskapten Pär Mårts såg, som ni kanske läst här i bloggen, KHL-matchen Lev Prag-Atlant live i Tjeckien. Via nätet håller han koll på de andra KHL-svenskarna. Nyligen såg Mårts en match med Dynamo Moskva, men det var inte för att kolla in Tre Kronor-aktuella Washingtonstjärnan Nicklas Bäckström

– Nej, honom behöver jag inte scouta. Jag vet ju vad han kan, säger Mårts.

Bäckström blev utsedd till förra veckans bästa forward i KHL och har gjort totalt 17 poäng (7 mål, 10 assist) på tolv matcher. Dynamo Moskva är bäst i hela KHL.

Pär Mårts behöver knappast titta på Dynamo för att veta att Alexander Ovetjkin blir ett hot i Channel One Cup om två veckor. Men Mårts är nyfiken på Richard Gynge, som landslagsdebuterade i Karjalaturneringen tidigare i november.

Vad Mårts tyckte om Gynges insats?
– Så där. Det är väl ovant att komma in, det går lite fortare allting och så ska man lyckas direkt. Det är inte så jäkla enkelt. Han ville visa framfötterna och ville försöka. Det kändes väl bra.

Med andra ord låter det som att Richard Gynge kanske får en ny chans i Channel One Cup. På 20 KHL-matcher har Gynge gjort åtta mål och fyra assist.

***

Den förre Frölundaforwarden Viktor Stålberg flyttade också vidare till KHL och spelar sedan fyra matcher tillbaka för Atlant. Två assist har det blivit för Stålberg så här långt.

– Det här är en utmaning för mig. Alla vet att KHL är den näst bästa ligan i världen, säger han till Chempionat.com.

– Det var bra även i Sverige. Jag kunde ha stannat kvar en längre period, men bestämde mig för att prova något nytt.