Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Gör Warg till lagkapten, Rögle

Det har stormat i Rögle BK den senaste tiden. Nykomlingen har visat upp rejäla brister i framför allt defensiven. Inget lag har så tydligt avslöjat Rögle som Skellefteå AIK. Det började med en smekning i början av oktober då Skellefteå vann med 3-1 i Lindab Arena. För att sedan bli 6-0 i Skellefteå och därefter 7-0 i Ängelholm. Då skickade Rögle sina nödraketer till väders. Krisen är omöjlig att blunda för.

Så vad göra?

I går kväll satt jag och kikade på Modo-Rögle på tv. Modo tog en relativt smidig 4-1-seger. Färske tränaren Dan Tangnes dömdes ut och lite grann har han sig själv att skylla. Visst går det att såga sina spelare ett par gånger i tidningar och tv och hoppas på att det ger effekt på träningen dagen efter. Man svär sig också fri från egna tillkortakommanden. Tangnes har varit noga med att ta sig tid att snacka med fansen i samband med träningarna och på så sätt vinna deras förtroende. Han må vara ung och erfaren i elitserien, och det var rätt naivt att prata om SM-guld på pressträffen inför den här säsongen. Men Dan Tangnes VILL något med Rögle BK.

Problemet är att det blivit ett glapp mellan Tangnes vilja och spelarnas förmåga att uppfylla den.

Rögle vann inte hockeyallsvenskan i fjol. Långt därifrån. Rögle tog sig via playoff till elitserien och var inte ”redo” för landets bästa liga.

Den nuvarande lagkaptenen Jakob Johansson har så mycket Röglehjärta man kan begära. Men han är ingen ledartyp i ett pressat läge i elitserien. När han på nytt stod till svars inför Leif Boork och Petter Rönnqvist i C Mores livesändning såg ”Jacke” Johansson ut att bara vilja försvinna. Han vet vilka problem Rögle har, men inte hur de ska lösas. Undrar om ens backansvarige Kenny Jönsson har en susning?

Mitt tips till Rögle är att börja med att göra Fredrik Warg till ny lagkapten. Vänta med att kicka Tangnes.

Warg har långt mycket mer erfarenhet av elitserien än Jakob Johansson. Han är värvad till Rögle från KHL för att vara en ledare.

Så låt Fredrik Warg leda Rögle!

Warg var lagkapten i Skellefteå AIK för två år sedan och har väl aldrig setts bättre i elitserien än under det ansvaret? Fredrik Warg är en underbar person, en skön kille att vända sig till för lagkamraterna, en snubbe som gillar att snacka i tv och tidningar, och han kan definitivt få pressen på många andra i Rögle BK att krympa till mer normala nivåer.

Enda invändningen mot att ha Fredrik Warg som lagkapten är att han är skadad lite för ofta. Men just nu är ingenting så skadat som Rögles självkänsla.