Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Junioren som är Tre Kronor-aktuell

Förra säsongen var det Färjestadsbacken Jonas Brodin, 19, som tog en plats i Tre Kronor. Och han släppte den inte ens i tuffast möjliga konkurrens. Brodin spelade VM i Globen och var en av de bästa svenska backarna.

Nu har Färjestad fått fram ytterligare en ung tänkbar landslagsback. Edmonton-draftade Oscar Klefbom, 19, fanns med i förbundskapten Pär Mårts tankar inför Karjalaturneringen i Åbo i november. Mårts hade till och med snackat med Juniorkronornas förbundskapten Roger Rönnberg om möjligheten att ha med Klefbom i Tre Kronor i stället för i J20-landslaget som förbereder sig inför JVM i Ufa vid årsskiftet.

– Roger och jag har väl pratat om honom hela tiden och han har väl uttryckt att det är den ende som han skulle kunna avvara i så fall, säger Mårts.

Klefbom har bara varit inne på ett enda baklängesmål på elva matcher för Färjestad, och ändå åtta framåt. Han spelar mest (17:27) av elitseriens juniorer. Trist för Klefbom att han är axelskadad och borta från spel tills efter Tre Kronor-turneringen.

Kanske blir det debut i A-landslaget i Oddset Hockey Games i februari i stället.

***

I Tre Kronor lär vi få se KHL:s målkung Martin Thörnberg, om han själv vill. Thörnberg spelade inte VM i våras och har inte spelat i landslaget på ett år på grund av skador. I höst har han gjort imponerande tolv mål på 16 KHL-matcher för Torpedo Nizjny Novgorod. Inga lockoutade ryska NHL-stjärnor är i närheten av den förre HV-forwarden.

(Källa: KHL.ru)

***

Enligt KHL-klubben Atlant ska Jonas Frögren, Jonas Andersson och Andreas Engqvist spela för Tre Kronor i Karjalaturneringen.